Aktueel


Nieuws

Omrop Fryslân komt nei Eastersee

Op 18 augustus komt Omrop Fryslân mei Simmer yn Fryslân nei ús Eastersee. Dizze simmer sil Omrop Fryslân op roadtrip nei al it moais fan Fryslân en ek yn ús Eastersee sjogge sy om it hoekje om de sfear op te snuven.

Alle dagen is Omrop Fryslân hjirmei live op radio en social media. Alles is dus de hiele dei live op radio en online te folgjen by Omrop Fryslân.

Dan noch in ekstra oprop: hingje allegear de flagge út op 18 augustus!

De 'favorite fjouwer' nummers uit het dorp kunnen worden gedraaid. Deze vier nummers worden gedraaid in het radioprogramma No der foar.

Nummer kan worden ingediend onder andere via, https://forms.gle/PvTogxQDyZirUkvZ8


Tranen bij sluiting schooltje Oosterzee

Met tranen in de ogen namen leerlingen en docenten donderdag 14 juli afscheid van de openbare basisschool De Wynbrekker in Oosterzee. De school sluit, omdat er niet voldoende leerlingen zijn, zie artikel in de Leeuwarder Courant van Zander Lamme.

foto: Marco Keijzer


Ploeteren door sloten in Oosterzee

Een vijfhonderd mensen hebben deelgenomen aan de Mudrun van zaterdag 9 juli, zie het artikel van Brenda van Olphen.

foto: Jan van der Werf


Speeltuinen in de gemeente De Fryske Marren

Speeltuinen in gemeente De Fryske Marren dragen bij aan een gezonde fysieke leefomgeving voor alle inwoners. Dit uitgangspunt zorgt er voor dat er anders wordt gekeken naar de speelruimte in onze gemeente, zodat de fysieke en sociale aspecten meer tot elkaar komen. De thema's Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten (BOSS) worden gekoppeld aan de buitenruimte en gaan op die manier handen en voeten geven aan een nieuwe visie speelruimte.

Denk en doe mee en vul de vragenlijst in of gebruik de QR-code. Kijk hiervoor op onze website of scan de QR-code op de ingesloten flyer. Invullen kan snel of uitgebreid en de enquête is anoniem. Door deze vragenlijst De Fryske Marren BOSS in te vullen kunt u laten weten wat u belangrijk vindt. Wat er volgens u ontbreekt. Of wat er juist moet blijven.


Fietspont over de Tjonger is uit de vaart

Het zelfbedieningspontje nabij Rotstergaast over de Tjonger (tussen Rotstergaast en Oldelamer) is voor onbekende periode uit de vaart en kan niet worden gebruikt. De pont, voor wandelaars en fietsers, ligt op de langere route van Heerenveen naar Ossenzijl. Zodra de pont weer in de vaart is communiceren we hierover.


Podiumkar te huur

De podiumkar is te huur voor feesten en partijen voor een vaste prijs van € 150 per dag. Transport en opbouw in overleg. Voor het transport, opbouw, afbreken plus een man begeleiding rekenen we € 100. Alle bedragen exclusief 21% btw. Voor de opbouw zijn nog minimaal twee man van de huurder nodig.

Inlichtingen bij Jan Wever telefoon 06 811 79 000.


Ledenaantal

Aantal leden


Agenda

Bestuursvergaderingen 2022

18 augustus

15 september

20 oktober

17 november

15 december

Activiteiten

18 augustus Omrop Fryslân komt naar Oosterzee